Over de leden

Tim Elfring

Tim begon rond z’n 8ste met drumlessen en pakte daar rond zijn 16e de basgitaar bij. Ongeveer een weekje nadat hij die had aangeschaft werd hij door toenmalig klasgenoot Stan gevraagd om basgitaar te komen spelen in Pyrolysis. De band deed hun elektrische gitaren enkele jaren later weg en ging met akoestische instrumenten op folkfestivals spelen, en daar is hij in aanraking gekomen met de Ierse bouzouki. Hij kocht er een in 2015 en dat is sindsdien zijn hoofdinstrument in de band. Zijn spel is stevig en fel, en bevat veel invloeden van zijn favoriete rockgitaristen, zoals Adam Jones en Brent Hinds. Tijdens zijn tijd in Pyrolysis heeft hij ook een zangstem ontwikkeld. Het is rauw en ietwat schreeuwerig, maar door zijn voorliefde voor hardere en alternatieve vormen van rockmuziek zou hij dat niet anders willen.

Buiten de band heeft Tim zijn eigen mediaproductiebedrijf, Black Galley Media, waarmee hij onder andere videoclips maakt zoals de officiële videoclip van The Whaler’s Lantern. Daarnaast zet hij zijn passie voor poëzie in om songteksten te schrijven voor de band. Een goedlopende tekst vindt hij een van de belangrijkste aspecten van een lied, dus veel van de songteksten van Pyrolysis komen van zijn hand, en teksten van z’n bandgenoten worden altijd door hem extra opgepoetst zodat alles goed loopt.


Laurens Krah

Van huis uit heeft Laurens jaren klassiek piano lessen gevolgd. Hoewel hij in Pyrolysis accordeon speelt, zijn de klassieke invloeden nog terug te vinden in zijn spel. Als er iemand is die veel nootjes in een maat weet te proppen, dan is dat Laurens. Het niet-zo-lage-niveau van spontaniteit waarmee hij door het leven gaat heeft ervoor gezorgd dat hij keyboard, gitaar en bouzouki speelt in vele andere bands als onder andere The Royal Spuds, Varend Volk, en Kindleheart.

Ondanks zijn baan als onderwijsassistent aan de Universiteit Utrecht weet Laurens ook nog tijd te vinden om op te treden als boeker en algemeen contactpersoon voor Pyrolysis.


Rikke Linssen

Pas vanaf haar 15e is kreeg Rikke passie in muziek en begon ze met vioollessen. Haar felle manier van spelen versterkt de energieke toon van Pyrolysis, hoewel de klassieke scholing zich ook laat horen. Met behulp van een aantal zanglessen heeft ze een krachtige, gelaagde en iets klassieke zangstem ontwikkeld. Hiernaast speelt ze altviool, tin whistle en pingelt ze wat op menig gitaarachtig instrument. De financiële zaken van Pyrolysis worden door Rikke bijgehouden. Ook grafisch ontwerp voor drukwerk wordt grotendeels door Rikke verzorgd.

Naast Pyrolysis is Rikke ook actief in Vanaheim, Sowulo, en Kindleheart, en is ze PhD-student in bio-electrochemie aan de Universiteit van Wageningen.


Stan Eimers

Stan begon met drumlessen volgen toen hij 7 jaar was. Zijn neiging om snel en met veel tussennootjes te drummen is er nooit uit gegaan. Tegenwoordig heeft hij het drumstel verruild voor de bodhrán, een Ierse drum. Als een van de weinigen in Nederland weet hij toonladders te spelen op dit instrument. Lessen van een klassiek zangdocente hielpen bij het vormen van een melodische zangstem. Naast percussie en zang speelt hij ook mandoline. Stan regelt het onderhouden van de website, en buigt zich waar mogelijk over wettelijke zaken.

Naast Pyrolysis speelt Stan ook in Kindleheart en Varend Volk, onderhoudt hij (soms) de website, en studeert hij klinische psychology.


Joshua Kuipers

Op zijn 14e won Joshua op de dorpse bingo en kocht daarvan een gitaar. Na een tijd rondploeteren en jammen met vrienden was er wel interesse gewekt wat meer diepgang in samenspel te geven en kwam er uiteindelijk nog een basgitaar bij. Hier werd nog jarenlang op gejamd met zware invloeden vanuit groovy muziek uit de jaren 60/70 voordat er serieuzere bandjes ontstonden. Eenmaal studerend in Utrecht kwam hij bij Laurens op kamers, die hem introduceerde bij Pyrolysis. Na een aantal shows meegedaan te hebben is hij in 2018 als bassist toegetreden tot de Pyrolysis crew.

Naast het maken van muziek werkt hij regelmatig bij een kringloopwinkel. Wat dan ook weer samenhangt met andere passies, de natuur (vooral planten!) en verzamelen van oude spulletjes.