Pyrolysis

A’LOTSLE Tracklist

Met blijheid en bijbehorende blije sprongen kondigen we vandaag de tracklist van onze nieuwe EP. Samen met Thomas Cochrane (the bearded wizard) is deze EP opgenomen in E-Sound Studios te Weesp.

De EP heeft de vage naam “A’LOTSLE” (elke andere spelling wordt ook goedgekeurd). Het idee was om een EP te maken met een naam die nog lastiger te onthouden is dan onze bandnaam, Pyrolysis. Dat is volgens ons in ieder geval gelukt. Daarnaast is “A’LOTSLE” voor ons ook synoniem geworden voor ‘een hele berg vrijheid’.

Op de EP staan 6 liedjes, waarvan de meeste akoestische versies zijn van songs die tot nu toe alleen in elektrische opgenomen zijn, maar wel vaak in onze live sets te horen zijn. Daaraan toegevoegd zijn twee knotsgekke, nieuwe, liedjes!

Tracklist:
1. Black Grouse Noise
2. Yarr
3. The Blue Tit
4. BattleCry
5. Less Annoying Place
6. Mother of the World


Adventure Folk

Pyrolysis is een jonge en energieke akoestische folk band. Hoewel hun zelf geschreven nummers vooral knipogen naar de Keltische volksmuziek, zijn ook full-force punk, gypsy en piraten invloeden duidelijk te horen. Vijf jonge muzikanten bomvol enthousiasme, gewapend met bouzouki, accordeon, bodhrán, viool en bas, spelen een ijzersterk, energiek, maar nog steeds intiem en gezellig optreden die het publiek meeneemt naar een plek waar men alle zorgen kan vergeten. Proost!

Pyrolysis is in 2012 begonnen bij metal, heeft gewandeld langs folk-punk en uiteindelijk is neergestreken bij akoestische folk. Daarmee laat de band zien dat energie niet alleen in de decibellen zit: hoewel de elektrische gitaar is ingeruild voor een bouzouki en het drumstel is vervangen door een bodhrán, zijn de nummers net zo energiek als voorheen, en minstens zo dansbaar!

Sinds haar oprichting heeft Pyrolysis vier platen uitgebracht: Remedy for the Night (2013), On Mountains High I stand (2015), Edges of the Day (2017), en Daylight is Fading (2019). De transitie tussen verschillende muziekstijlen en de groei van de muzikanten is goed te volgen van plaat tot plaat. Het arrangeren en inspelen van Echoes (2018) voor de artiest Elvya en de EP Islands (2016) voor singer-songwriter Lisette Lowe, laat zien dat arrangeren in andermans muziekstijl ook hoort tot de talenten van de band.

Pyrolysis is al een aantal jaar goed bekend in de Nederlandse fantasy-folk scene, heeft gespeeld op de grote folk festivals zoals Castlefest, Elfia en Middeleeuws Winschoten, en is meerdere keren genomineerd binnen deze scene (Beste Live Act NL/BE – 2016 en Beste Album – 2017, voor Edges of the Day, Beste Videoclip – 2019, voor Never Fade). Ook buiten Nederland is Pyrolysis steeds vaker te horen; zo spelen ze steeds meer op festivals in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, en zetten ze digitaal voeten aan de kust van de Verenigde Staten, aan de andere kant van de oceaan.